Hemen hemen tüm bebeklerde görülen gaz sıkışması bir hastalık değil, bebeklerde gaz sancısı bebeğinizin yeni dünyasına uyum sürecinde göstermiş olduğu fizyolojik bir durumdur.
Koyun ve kuzu yünlerinde bulunan lanolin maddesi bebeğinizin veya çocuğunun karın bölgesine koymanızla sancısını rahatlatacaktır. Bu yöntem asırlardır kullanılan doğal bir yöntemdir. Ek olarak kiraz çekirdeği yün karşımını akgünlük sakızı buharı ile yünü tütsülerseniz ve ılık bir şekilde bebeğinizin karnına uygularsanız etkisiniz artıracaktır.
Kiraz çekirdeği ve lanolin içeren yıkanmamış koyun yününden geliştirmiş olduğumuz ürünü kullanabilir veya evinizde kendinizde dikebilirsiniz. Masaj yapmak, bebeklerde gaz sancısını azaltır ve gazın atılmasını hızlandırır.
Emziren veya yeni gıdalara geçen annelerde, annenin tükettiği tüm besinler bebeğin içtiği süte direk etki ettiğinden ötürü yetişkinlerde de gaza neden olan soğan, sarımsak, asitli içecekler, turunçgiller gibi gıdalar bebeklerde gaz oluşmasını tetikler. Ek olarak gün içinde bebeğin sık sık emzirilmesi, hava yutmayı artırdığı için bebeklerde gaz sancısı oluşumunu artırabilir.
Acı eşiği düşük bebekler de gaz sancısından dolayı gün içerisinde sık sık ağlar. Bebeklerde gaz sancısı belirtileri günün her saatinde görülebildiği gibi özellikle akşam ve gece saatlerinde artış göstermektedir.
"Bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir?" sorusuna cevap aradığınızda doğal olmayan yöntemleri iyi araştırmanızı tavsiye ederiz. Bazı kimyasal ve inorganik maddeler gaz sancısını daha fazla tetiklemektedir.

Comments